× Home Mijn verhaal Tarieven

Mijn verhaal

Even voorstellen! Ik ben Evelien Koenen.

 

Al van jongs af aan wilde ik graag met mensen werken, iets voor een ander doen om ze weer verder te helpen. Ik ben begonnen met de opleiding SPW4 (sociaal pedagogisch werk). Hierin heb ik vooral gewerkt met mensen die een verstandelijke en soms ook lichamelijke beperking hadden. Ik vond dit heel fijn om te doen en ik heb hier erg veel geleerd, maar het miste toch nog wat voor mij. Ik heb altijd al de behoefte gehad om mensen aan te raken en na een jaar gewerkt te hebben vond ik toch dat ik daar wat mee moest doen en zo ben ik begonnen met de opleiding Fysiotherapie in Groningen.

 

Hier kwam ik voor het eerst echt in aanraking met masseren en ik merkte al gauw dat ik dit fijn vond om te doen. Ik heb de studie afgerond en ik heb ook een aantal jaar gewerkt als Fysiotherapeut, maar het was toch niet helemaal wat ik wilde. Ik wilde graag aanraken op een dieper niveau en niet alleen maar klachten behandelen. Ik was toen al begonnen met het volgen van Power Yoga lessen en later ook Yin Yoga. Het volgen van deze yoga lessen raakte in mij wat aan en gaf mij een heel andere kijk op het menselijk lichaam.

 

Het volgen van deze yoga lessen raakte in mij wat aan en gaf mij een heel andere kijk op het menselijk lichaam

Hierdoor geïnspireerd heb ik de opleiding tot Shiatsu masseur gedaan bij Academie Qing-Bai in Amersfoort. Daarna heb ik de Yin Yoga teacher training gevolgd. Beide probeerde ik te integreren in mijn fysio behandelingen en ik kon merken dat dit effect had, maar dit was toch niet helemaal wat ik wilde, ik leek toch meer een andere kant op te gaan. Wat ik wilde doen en de kant die de fysiotherapie op ging pasten niet goed meer bij elkaar, paste niet meer bij mij. Ik heb toen besloten om te stoppen met fysiotherapie, weliswaar met pijn in mijn hart, maar ik moest ook mijn hart volgen. Ik wilde mij meer richten op ontspanning en het geven van massages en yoga.

 

Ik wilde mij meer richten op ontspanning en het geven van massages en yoga

Ik heb een cursus stoelmassage bij Esoterra in Utrecht gevolgd en ook nog een cursus Ayurvedische massage bij Anand in Utrecht.

 

Ik geef nu voornamelijk Ayurvedische massages en geef daarnaast ook Yin Yoga lessen.